Mjesta u blizini koja preporučamo posjetiti

kornati

Kornati

NP Kornati su najrazvedenija otočna skupina cijelog Sredozemlja, a nalaze se u sjevernoj Dalmaciji nedaleko Šibenika. Ovaj pravi labirint mora i kamena sastoji se od oko 140 nenaseljenih otoka, otočića i hridi. Na raspolaganju gostima su organizirani izleti iz Primoštena.

krka

Krka

NP Krka je poznat je po brojnim vodopadima, sa svojih sedam sedrenih slapova i ukupnim padom od 242 m Krka je prirodni i krški fenomen.

Primošten

Primošten

Primošten je jedno od najpoznatijih turističkih središta Dalmacije te jedno od najslikovitijih malih mjesta na Jadranu, s mnoštvom karakterističnih uskih uličica u staroj jezgri na poluotočiću.

Rogoznica

Rogoznica

Rogoznica je ribarsko mjesto, ima mnogo ribara i uvijek se može kupiti svježa riba te uživati u domaćim kulinarskim specijalitetima. među kojima se ističe rogoznički brudet.

Split

Split

Split je ne samo glavno urbano središte Dalmacije nego je i često cilj turista i izletnika. Grad s 1700 godina postojanja uz mnoštvo arheoloških i kulturnih spomenika, među kojima se svakako ističe čuvena Dioklecijanova palača, dio svjetske baštine UNESCO-a

Trogir

Trogir je u pravom smislu grad-muzej. Ljubitelji kulturno-povijesnih spomenika, umjetničkih djela, u Trogiru će upoznati raskošnu baštinu.

Šibenik

Šibenik je smješten gotovo na središnjem dijelu hrvatske obale Jadrana, u slikovitom, razvedenom zaljevu u koji utječe Krka, jedna od najljepših kraških rijeka Hrvatske. Također je poznat po katedrali sv. Jakova, građenoj više od stotinu godina.